10 מיליארד ש"ח ממתינים לכם..
לפי הערכות אגף שוק ההון במשרד האוצר, ישנם מעל 10 מיליארד ₪ של כספים בחסכונות אבודים הממתינים לבעליהם.
האגף מציין כי "לבירור ודאי של הזכויות יש לייצור קשר עם הגוף המוסדי, שיספק מידע מפורט על יתרות וזכויות בחשבון או בפוליסה"
לאחרונה, השיק משרד האוצר אתר ייעודי לבדיקת האינדיקציה להימצאותם של כספים אבודים בחברות הביטוח, קרנות הפנסיה ובתי ההשקעות בישראל.
האתר מספק אינדיקציה על חשבונות לא פעילים, אך אינו מספק מידע על יתרות, מס' פוליסות וכד' ויש לפנות לגופים המוסדיים כדי לקבל את מלוא הנתונים.
ייתכן כי ישנם חשבונות נוספים שלא יאותרו באמצעות אתר משרד האוצר, ולפיכך תוצאה שלילית אינה בהכרח מעידה שאין זכאות לכספים.
לצערנו המסלקה הפנסיונית איננה מאפשרת יותר איתור כספים לנפטרים.
אנו ממליצים כי את תהליך איתור הכספים, והשבתם אליכם, תבצעו באמצעותינו לאור היותנו מחוברים ישירות למסלקה הפנסיונית ,נסיוננו רב השנים בתחום וקשרינו עם הגופים המוסדיים, נוכל להציע לכם שירות מקצועי, יעיל ומהיר.
אנו מציעים בדיקה מקיפה לצורך איתור נכסים פיננסיים שונים בגופים הפיננסיים השונים הפועלים בארץ:חברות הביטוח, קרנות הפנסיה ובתי השקעות ולמעט בנקים.
הבדיקה תכלול איתור הנכסים, הוצאת המידע המלא אודותם, ניתוח והמלצות.
אצלנו לא גובים אחוזים!!!
אנחנו מאמינים שהכספים שנאתר שייכים לכם בלבד ולכן לא גובים אצלנו אחוזים מהכספים המאותרים.
עלות הבדיקה, ניתוח והמלצות:
רק 420 ש"ח כולל מע"מ בלבד
פנו אלינו עוד היום!
איך מחזירים את הכסף? - שאלות ותשובות
מדוע לפנות אליכם ולא להיעזר באתר החינמי של משרד האוצר?
האתר שהשיק משרד האוצר לאיתור חשבונות וכספים אבודים, מספק רק אינדיקציה לגבי האפשרות שישנן חשבונות בחברה מסויימת.
על המבוטח חלה האחריות לפנות ביוזמתו לבית ההשקעות /חברת הביטוח או קרן הפנסיה ולקבל לידיו הנתונים.
חשוב גם לדעת שהאתר של משרד האוצר איננו מספק מידע על תוכניות פעילות, אלא רק לגבי "כספים אבודים" תוכניות שאינן פעילות/מסולקות וכד'.
לפיכך, אם ברצונכם לקבל המידע המלא והשלם מכל בתי ההשקעות, חברות הביטוח וקרנות הפנסיה, הן לגבי תוכניות פעילות והן לגבי תוכניות מוקפאות/מסולקות/חסכונות אבודים וכד' המלצתנו היא לפנות אלינו בנושא.
אנו מציעים שירות של איתור, אך גם ניתוח הנתונים ומתן המלצות, טיפול בפדיונות , ביצוע ניודיי כספים בעת הצורך ועוד.
איך הקשר מתנתק?
ישנם מספר סיבות לכך שהקשר בין החוסך לחיסכון הפנסיוני מתנתק: החלפת מקום מגורים ואי עידכון הפרטים, החלפת מקומות עבודה,פטירת חוסך שיורשיו אינם מודעים לחיסכון, מיזוגים ורכישות של הקופות וכתוצאה מכך אבדה חלק מהאינפורמציה ורישום לקוי בתהליך ההצטרפות.
מה אפשר למצוא בחיפוש כספים על שמי?
מידע על קיומם של חשבונות ללא פעילות בחסכונות פנסיוניים המיועדים לגיל הפרישה, כגון קופות גמל וקרנות פנסיה, קיומם של חשבונות ללא פעילות בביטוחי חיים עם חיסכון, בין שהם מיועדים לגיל הפרישה (ביטוחי מנהלים) ובין שלא, מידע על קיומם של חשבונות ללא פעילות בקרנות השתלמות ומידע על קיומן של פוליסות ביטוח למקרה מוות.
מהו חשבון ללא פעילות? האם יש בו כספים?
חשבון ללא פעילות הוא חשבון שהופקדו אליו כספים בעבר, אך לא הופקדו אליו ולא נמשכו ממנו כספים בשנה האחרונה. כדי לברר מהי היתרה הצבורה בחשבונות ללא פעילות שעל שמכם צריך לפנות לגופים המוסדיים שבהם נמצאו חשבונות שלכם (גופים אלו יופיעו בתוצאות החיפוש).
איך אוכל לברר אילו חשבונות עם פעילות יש על שמי?
אפשר לברר היכן יש חסכונות פנסיוניים או פוליסות ביטוח על שמכם גם בדרכים הבאות: בדיקת הדו"חות התקופתיים שגופים מוסדיים מחויבים לשלוח לחוסכים, פנייה למעסיקכם הנוכחי או האחרון, בדיקת תלושי שכר, שימוש באתר האוצר לאינדיקציה על חסכונות בגופים מוסדיים, פנייה לסוכן ביטוח או ליועץ פנסיוני.
מה ההבדל בין שארים למוטבים?
ההבדל בין שארים למוטבים הוא ששארים נקבעים בתקנון קופת החיסכון, וברוב המקרים מוגדרים כבני הזוג והילדים של החוסך או המבוטח, ואילו מוטבים נקבעים על ידי החוסך או המבוטח עצמו. הבדל נוסף הוא ששארים מוגדרים רק בקרנות פנסיה, ולא בשאר מוצרי החיסכון והביטוח.
איזה סוג מידע נקבל מהגופים המוסדיים ?
המידע המתקבל מהמסלקה הפנסיונית הנו: כמה פוליסות או חשבונות יש לכם? מהן היתרות הצבורות בכל חשבון או פוליסה?, האם יש לכם כיסויים ביטוחיים במסגרת חסכונות אלו? אם כן מהם?,מה גובה דמי הניהול שאתם משלמים ? באיזה מסלול השקעה הכספים נמצאים. כאן המקום לבחון אם אכן מדובר במסלול השקעה המתאים לצרכיכם.
נכון להיום, לא מתקבל מידע מהמסלקה הפנסיונית אודות פוליסות לביטוח חיים-ריסק ללא חיסכון או ביטוחי בריאות.
מתי כדאי לפנות אליכם לאיתור כספים אבודים ו/או ישנים ?
בהקדם האפשרי. חסכונות פנסיוניים ופוליסות ביטוח כוללים לעתים זכויות שעלולות להתיישן, ולכן בכל מקרה מומלץ לפנות אלינו בהקדם ולברר את מצב הזכויות העדכני.
בתוך כמה זמן אפשר לקבל את הכספים מהחשבונות שנמצאו?
לכל חיסכון יש תנאים ומועדים אחרים למשיכה. לדוגמה, חלק מהחסכונות הפנסיוניים ניתנים למשיכה רק בגיל פרישה,או לחילופין יחייבו תשלום מס במשיכה שלא כדין. ואילו אחרים אפשר למשוך מוקדם יותר. כדי לברר מתי תוכלו למשוך כספים מהחשבונות שנמצאו, אנו נרכז עבורכם רשימת מידעים והמלצות בסיום האיתור.
האם יתכן מצב שחלק מהפוליסות שיש לי אינן מופיעות בתוצאות החיפוש?
המידע המתקבל מהמסלקה הפנסיונית הנו בנוגע לתוכניות חיסכון/קופות גמל/קרנות השתלמות, ביטוחי מנהלים וקרנות פנסיה והכיסויים הביטוחיים. כרגע, אין מידע על תוכניות ביטוח חיים-ריסק ללא חיסכון פרטיות, או תוכניות לביטוח בריאות.
כיצד אבדוק אם קיימים חשבון או פוליסה שלא עלו בתוצאות?
ניתן לברר האם יש לכם פוליסות ביטוח פרטיות (ריסק או בריאות) ע"י שליחה אלינו לבדיקה דו"חות תקופתיים שגופים מוסדיים מחויבים לשלוח, ואנו נבדוק הנתונים בהתאם.
האם אוכל לדעת באמצעות האתר החינמי של משרד האוצר כמה כסף מגיע לי?
לא. באתר של משרד האוצר מופיע רק מידע על קיומו או אי-קיומו של חשבון על שמך או על שם קרוב שנפטר, אך לא מופיע בו מידע על יתרות או זכויות הקיימות בחשבון. כדי לברר מידע זה יש לפנות לגופים המוסדיים, או לפנות אלינו לקבלת שירות מקיף הכולל איתור, הוצאת מידעים, ייעוץ והמלצות , פדיון או השקעה מחדש של הכספים באפיקים מותאמים לצרכיכם.
האם אפשר למצוא חשבון בקופת גמל שנוהל בעבר בבנק?
כן. משנת 2005, בעקבות רפורמת בכר, נמכרו לגופים המוסדיים כל קופות הגמל שנוהלו בבנקים. מנוע החיפוש שבאתר מחפש חשבונות גם בקופות אלו.
צור קשר עוד היום לאיתור כספך!